fredag den 14. november 2014

Hjemmelavede gaver: Lækre pebernødder (uden æg)

Dette er femte afsnit af vores række af blogindlæg, hvor vi vil sætte fokus på hjemmelavede gaver, hvor selv de helt små kan være med. Denne gang skal vi se på lækre hjemmelavede pebernødder.

Lækkert hjemmebag er altid en hyggelig gave at give, og de små elsker at være med til at trille og lege med den bløde dej. Vi har fundet en lækker gammel familieopskrift frem fra gemmerne, som giver nogle skønne pebernødder, som smager af familie-julehygge. Opskriften er uden æg, så man ikke behøver at bekymre sig om salmonella, hvis de små skulle finde på at smage på den rå dej.

Ingredienser:
250g smør
250g sukker
500g hvedemel
1 dl piskefløde
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt sort peber
0,5 tsk bagepulver
1 tsk natron

Tip: stød gerne selv krydderierne - frisk-stødte krydderier giver en mere aromatisk smag.

Sådan gør du:
Start med at tørre eventuelle snotnæser og vaske hænder på store og små.
Bland alle de tørre ingredienser (sukker, mel, krydderier, bagepulver og natron) og smuldr smørret heri. Når smørret er smuldret samles dejen med piskefløde. Dejen kan pakkes ind i plastfilm og gemmes i køleskabet et par dage - eller man kan gå i gang med at trille pebernødder med det samme.

For at lave klassiske pebernødder triller man lange pølser af dejen, som herefter skæres i mindre stykker og trilles til kugler.
Vi rullede også noget af dejen ud med kagerulle og lavede juletræer, hjerter og stjerner med udstiksforme.  Vi lavede også sjove rillede pebernødder ved at trykke dem med en gaffel.

Til sidst skal pebernødderne bages 10-12 min. ved 200 C

Opbevar pebernødderne i tætsluttende emballage. 
Hvis de skal gives i gave, kan de puttes i et syltetøjsglas med gavepapir og bånd om låget og et lille hjemmelavet mærke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar